+38 (067) 743-23-43, +38 (050) 801-41-31, +38 (0362) 43-23-43, +38 (098) 25-79-410, +38 (050) 25-78-239, +38 (067) 743-23-43

Дистильована вода - це вода, з дуже низькою загальною мінералізацією, яка за всіма нормами є звичайною питною і майже повністю очищена від домішок. Таку воду отримують різними методами, як спеціальними перегінними апаратами - дистилятори, так і методом промислового зворотного осмосу. Використовується така вода в лабораторіях, і зокрема, для медичної промисловості для приготування медичних розчинів і лікарських речовин.
Так як дистильована вода має дуже мало мінеральних солей, вона виступає відмінним розчинником, але саме це і викликає безліч суперечок про її придатності для пиття.
Дистильована вода практично позбавлена мінеральних солей і мікроелементів. Це робить її придатною для використання в фізико-хімічних процесах, чутливих до домішок.
Однак мінеральні солі і мікроелементи є незамінними компонентами харчування, необхідними для нормального функціонування організму людини. Потреба в них задовольняється в тому числі і за рахунок води. Тому дистильовану воду не можна на постійній основі використовувати для пиття.
Фізичні характеристики. Питома електропровідність дистильованої води, як правило, менше 5 мкСм / см. Це основний показник, контрольований при використанні дистильованої води. При необхідності використання більш чистої води використовують деіонізованій воду. Питома електропровідність деіонізованої води може бути менше 0,05 мкСм / см.
Особливості. Будучи дуже чистою, у відсутність сторонніх механічних включень може бути перегріта вище точки кипіння, або переохолоджуючи нижче точки замерзання без здійснення фазового переходу. Фазовий перехід інтенсивно відбувається при введенні механічних домішок або струшуванні.
Використання. Дистильовану воду використовують для коректування щільності електроліту, безпечної експлуатації акумулятора, промивання системи охолодження, розбавлення концентратів охолоджуючих рідин і для інших побутових потреб. Наприклад для додавання в парові праски (повністю виключають появу накипу), для коректування температури замерзання незамерзаючої склоомиваючої рідини і при кольоровий фотодруку.
Природно, що мікроелементи незамінні для повноцінної життєдіяльності людини і його нормального функціонування. Практично 10% загальної потреби в них задовольняється за рахунок вживаної води. Це значення хоч і мало, але для повного насичення воно важливо.
Факт у тому, що вчені різних країн встановлювали ряд залежностей, як наприклад, що в місцевості з м'якою водою, тобто водою з меншим вмістом в ній мікроелементів, ризик виникнення у людей серцево-судинних захворювань вище, і, головним чином, виникають ішемічна хвороба серця та артеріальна гіпертонія. І навпаки, в районах з жорсткою водою, показники по серцево-судинній системі вище: артеріальний тиск нижче, а рівень холестерину в крові більш стабільний, в спокої частота скорочень серця менше. А захворювання карієсом так само багато, в чому обумовлено низькою концентрацією у воді мінеральних речовин, як кальцію, фтору, магнію, калію і літію.
Тому постійне пряме вживання демінералізованої (дистильованої) води може несприятливо вплинути на здоров'я людини.
На жаль, від ідеальних умов завжди доводиться відступати. У більшості, водопровідні води, крім тих необхідних нашому організму речовин, насичені отруйної органікою, важкими металами і нітратами, пестицидами і цілим рядом речовин з інтригуючими назвами. Фільтри для води, яких на сьогоднішній день існує багато видів і варіацій, не здатні усувати всі ці речовини в цілому, і працюють вибірково. А от при дистиляції або пропускаючи воду через мембранну систему зворотнього осмосу, вони усуваються в більшій мірі. А нестачу мікроелементів можна задовольнити якісною їжею.

Проблема вибору завжди залишала спірні питання і не надавала однозначні аргументації.