+38 (067) 743-23-43, +38 (050) 801-41-31, +38 (0362) 43-23-43, +38 (098) 25-79-410, +38 (050) 25-78-239, +38 (067) 743-23-43

З початком літа хочеться сповна насолодитись цією прекрасною порою! І саме в ці дні справжньої спеки можна спробувати втамувати спрагу не чимось банальним, а більш цікавими напоями, деякі з яких ми покажемо вам сьогодні.

1. Лимонад

Лимонад - це, мабуть, найпопулярніший напій в літню спеку. Але чи пробували Ви коли-небудь домашній лимонад? Якщо ні, тоді давайте це виправляти! Нижче представлені декілька найбільш вдалих і смачних рецептів домашніх лимонадів:

- Кавуновий лимонад з базиліком

Інгредієнти:
М'якоть кавуна - 8 склянок
Вода - 1 склянка
Тростинний цукор - 0,75 склянки
Листя базиліка - 1 гілка
Лимонний сік - 0,5 склянки
Лайм - для прикраси
Спосіб приготування:

1. У сотейнику або товстостінній каструлі змішуємо воду і тростинний цукор. На слабкому вогні доводимо до кипіння, постійно помішуючи, щоб розчинився цукор. Проварюємо сироп 5 хвилин і знімаємо з вогню. Додаємо листя базиліка, перемішуємо і залишаємо на 1 годину настоятися.

2. У блендері подрібнюємо м'якоть кавуна до однорідної маси і проціджуємо крізь сито в графин.

3. Настояний сироп також проціджуємо крізь сито в графин, зверху додаємо лимонний сік. Перемішуємо і охолоджуємо перед подачею до столу.

4. Розлитий по келихах лимонад прикрашаємо скибочками лайма і гілочкою базиліка.

- Імбирний лимонад

Інгредієнти:
Імбир тертий – 50 г
Тростинний цукор - 50 г
Лимон – 4 шт
Вода – 2 л
Лід – за смаком

Спосіб приготування:

1. Наповнюємо маленьку металеву ємність (200-300 мл) водою і ставимо на слабкий вогонь. Додаємо тростинний цукор і розчиняємо його у воді, постійно помішуючи. Потім додаємо імбир і доводимо суміш до кипіння.

2. Як тільки суміш закипить, знімаємо її з вогню і даємо постояти хвилин 15-20 для того, щоб сироп настоявся на імбирі.

3. Переливаємо сироп у велику ємність, в якій будемо подавати лимонад. З лимонів вичавлюємо сік, додаємо його разом з водою, що залишилася, до сиропу. Гарненько все перемішуємо і додаємо лід.  У лимонад також можна додати кілька часточок лимона і листя м'яти, це додасть йому більш апетитного вигляду.


- Бразильський лимонад

Інгредієнти:
Вода - 5 склянок
Лайм - 5 шт.
Тростинний цукор - 0,3 склянки
Кокосове молоко (можна замінити згущеним молоком) - 3 ст.л.

Спосіб приготування:

1. Лайми розрізаємо на четвертинки і завантажуємо в блендер. Додаємо 4 склянки води, тростинний цукор і кокосове молоко. Збиваємо все, поки фрукти не стануть зовсім маленькими шматочками.

2. Коктейль проціджуємо крізь сито в графин, із залишків лайма вичавлюємо сік. Потім останню склянку води також проціджуємо крізь сито, змиваючи залишки цукру і лайма.

2. Морс

- Апельсиновий морс

Інгредієнти:

Вода – 0.5 л.
Цукор – 100 г.
Апельсини – 2 шт.
Лимонна кислота
Кориця

Спосіб приготування:

1. Відділити цедру від апельсинів, після чого зняти білу м’якоть і витиснути сік з того, що залишилось.

2. Тепер подрібніть вичавки, залийте водою, додайте цедру, лимонну кислоту та корицю і проваріть на слабкому вогні 15 хвилин.

3. Залиште отриману речовину на 40 хвилин після чого процідіть та додайте сік.

- Журавлиний морс

Інгредієнти:
Вода - 1,5 л
Журавлина - 1 склянка
Тростинний цукор - 0,5 склянки

Спосіб приготування:

1. Ягоди перебираємо, промиваємо і чавимо дерев'яною ложкою. Потім вичавлюємо сік в окрему мисочку.

2. Журавлину засипаємо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і проварюємо 1-2 хвилини. Потім проціджуємо морс в графин для подачі.

3. У графин додаємо вичавлений сік і засипаємо тростинний цукор. Перемішуємо до повного розчинення цукру. Охолоджуємо перед подачею до столу.

Смачного!