З початком літа хочеться сповна насолодитись цією прекрасною порою! І саме в ці дні справжньої спеки можна спробувати втамувати спрагу не чимось банальним, а більш цікавими напоями, деякі з яких ми покажемо вам сьогодні.
1. Лимонад
Лимонад - це, мабуть, найпопулярніший напій в літню спеку. Але чи пробували Ви коли-небудь домашній лимонад? Якщо ні, тоді давайте це виправляти! Нижче представлені декілька найбільш вдалих і смачних рецептів домашніх лимонадів:
- Кавуновий лимонад з базиліком
Інгредієнти: | |
М'якоть кавуна - 8 склянок
Вода - 1 склянка
Тростинний цукор - 0,75 склянки
Листя базиліка - 1 гілка
Лимонний сік - 0,5 склянки
Лайм - для прикраси
|
1. У сотейнику або товстостінній каструлі змішуємо воду і тростинний цукор. На слабкому вогні доводимо до кипіння, постійно помішуючи, щоб розчинився цукор. Проварюємо сироп 5 хвилин і знімаємо з вогню. Додаємо листя базиліка, перемішуємо і залишаємо на 1 годину настоятися.
2. У блендері подрібнюємо м'якоть кавуна до однорідної маси і проціджуємо крізь сито в графин.
3. Настояний сироп також проціджуємо крізь сито в графин, зверху додаємо лимонний сік. Перемішуємо і охолоджуємо перед подачею до столу.
4. Розлитий по келихах лимонад прикрашаємо скибочками лайма і гілочкою базиліка.
- Імбирний лимонад
Інгредієнти: | |
Імбир тертий – 50 г Тростинний цукор - 50 г Лимон – 4 шт Вода – 2 л Лід – за смаком |
Спосіб приготування:
1. Наповнюємо маленьку металеву ємність (200-300 мл) водою і ставимо на слабкий вогонь. Додаємо тростинний цукор і розчиняємо його у воді, постійно помішуючи. Потім додаємо імбир і доводимо суміш до кипіння.
2. Як тільки суміш закипить, знімаємо її з вогню і даємо постояти хвилин 15-20 для того, щоб сироп настоявся на імбирі.
3. Переливаємо сироп у велику ємність, в якій будемо подавати лимонад. З лимонів вичавлюємо сік, додаємо його разом з водою, що залишилася, до сиропу. Гарненько все перемішуємо і додаємо лід. У лимонад також можна додати кілька часточок лимона і листя м'яти, це додасть йому більш апетитного вигляду.
- Бразильський лимонад
Інгредієнти: | |
Вода - 5 склянок
Лайм - 5 шт.
Тростинний цукор - 0,3 склянки
Кокосове молоко (можна замінити згущеним молоком) - 3 ст.л.
|
Спосіб приготування:
1. Лайми розрізаємо на четвертинки і завантажуємо в блендер. Додаємо 4 склянки води, тростинний цукор і кокосове молоко. Збиваємо все, поки фрукти не стануть зовсім маленькими шматочками.
2. Коктейль проціджуємо крізь сито в графин, із залишків лайма вичавлюємо сік. Потім останню склянку води також проціджуємо крізь сито, змиваючи залишки цукру і лайма.
2. Морс
- Апельсиновий морс
Інгредієнти:
Вода – 0.5 л.
Цукор – 100 г.
Апельсини – 2 шт.
Лимонна кислота
Кориця
Спосіб приготування:
1. Відділити цедру від апельсинів, після чого зняти білу м’якоть і витиснути сік з того, що залишилось.
2. Тепер подрібніть вичавки, залийте водою, додайте цедру, лимонну кислоту та корицю і проваріть на слабкому вогні 15 хвилин.
3. Залиште отриману речовину на 40 хвилин після чого процідіть та додайте сік.
- Журавлиний морс
Інгредієнти: | |
Вода - 1,5 л
Журавлина - 1 склянка
Тростинний цукор - 0,5 склянки
|
Спосіб приготування:
1. Ягоди перебираємо, промиваємо і чавимо дерев'яною ложкою. Потім вичавлюємо сік в окрему мисочку.
2. Журавлину засипаємо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і проварюємо 1-2 хвилини. Потім проціджуємо морс в графин для подачі.
3. У графин додаємо вичавлений сік і засипаємо тростинний цукор. Перемішуємо до повного розчинення цукру. Охолоджуємо перед подачею до столу.
Смачного!