З початком літа хочеться сповна насолодитись цією прекрасною порою! І сьогодні ми поділимося з вами новими рецептами напоїв, якими смачно можна втамувати спрагу!
3. Мохіто
Цей легендарний коктейль користується шаленою популярністю завдяки своєму освіжаючому ефекту і приємному аромату. Рецептів Мохіто існує незліченна кількість, кожен готує цей коктейль на свій смак і колір. Спробуйте і Ви проявити фантазію і зробити, наприклад, кавуновий Мохіто - все у Ваших руках!
- Класичний мохіто
Інгредієнти: | |
Тростинний цукор - 3 ч.л.
1 цілий лайм 3-4 гілочки м'яти 50 мл рому світлого 150-200 мл содової (або Schweppes, Sprite) Колотий лід - за смаком
|
Спосіб приготування:
1. Лайм розрізати на 2 частини. Кожну половину лайма розрізати на 2-3 часточки. Відправити лайм в келих і засипати зверху цукор. Додати м'яту.
2. Все перемішати, розім'яти до появи м'ятного запаху.
Важливо! М'яту не варто розминати в кашку, а лише злегка її деформувати. У разі розминання в кашку м'ята буде застрягати в трубочці і гірчити, чим змінить смак і структуру самого напою
3. Зверху додати колотий лід, ром і долити келих содовою.
4. Прикрасити скибочкою лайма і гілочкою м'яти.
- Безалкогольний полуничний мохіто
Інгредієнти:
Тростинний цукор – 3 ч.л.
Лайм – 1 половинка
М'ята – 3-4 гілочки
Полуниця – 4-5 ягід середнього розміру
Полуничний сироп – 20 г
Газована вода (содова, тонік) – 1 склянка
Лід – декілька кубиків
Спосіб приготування:
1. Насипаємо у великий келих полуницю, лайм і тростинний цукор, ретельно все розминаємо ложкою до появи соку.2. Додаємо м'яту, злегка притискаємо її для виділення ефірних масел.
3. Засипаємо лід практично до країв келиха, додаємо зверху полуничний сироп і наливаємо газованої води.
4. Холодні чай та кава
Чай з льодом користується великою популярністю в спекотні дні. Холодна кава - приємний спосіб освіжитися і одночасно підбадьоритися в спекотний літній день. А ми пропонуємо вам дізнатися не тільки їх рецепти приготування, а й приготування східного шербету:
- Холодний чай
Інгредієнти: | |
На 4 порції:
Трав'яний чай - 0,5-1 ст.л.
Цукор - 2 ст.л.
Гвоздика - 10 шт.
Кориця в паличках - 4 шт.
Цедра 1 лимона
Лимон - 1 шт.
Колотий лід - за смаком
|
Спосіб приготування:
1. У каструлі доводимо до кипіння 8 склянок води. Знімаємо її з вогню і відправляємо в неї чай, спеції і цедру. Накриваємо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.
2. Чай проціджуємо від листя і спецій. Засипаємо в нього цукор і перемішуємо до повного розчинення. Потім залишаємо чай остигати до кімнатної температури, після чого щільно накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на кілька годин.
3. У великий графин засипаємо колотий лід, нарізаний кружечками лимон і переливаємо холодний чай.
- Холодна кава
Інгредієнти: | |
Міцна кава (еспресо) - 50 мл
Молоко - 0,5 склянки
Цукор - 2 ч.л.
Вершки 10% жирності - 0,5 склянки
Шоколадний сироп - за смаком
|
1. У мисочці змішуємо гарячий експресо з цукром. Перемішуємо поки цукор повністю не розчиниться. Додаємо молоко, знову перемішуємо і відправляємо в морозилку на кілька годин.
2. Переставляємо каву з морозилки в холодильник, щоб вона трохи підтанула. Потім додаємо до неї вершки і акуратно збиваємо всю масу блендером на низькій швидкості.
3. Розкладаємо легку кавову масу по келихах і прикрашаємо шоколадним сиропом.
- Лимонний щербет
Інгредієнти: | |
Лимони - 5 шт.
Апельсини - 10 шт.
Цукор - 500 г
Вода - 1,5 л
Спеції (гвоздика, кардамон в стручках, палички кориці) - за смаком
Лід - за смаком
|
Спосіб приготування:
1. За допомогою соковижималки видавлюємо сік з лимонів і апельсинів. Переливаємо його у велику каструлю і додаємо гарячу воду.
2. Каструлю ставимо на великий вогонь, доводимо до кипіння і додаємо всі спеції, проварюємо близько 5 хвилин.
3. Знімаємо каструлю з вогню, і за допомогою шумівки витягаємо всі плаваючі спеції.
4. Засипаємо в гарячий шербет цукор і гарненько його розмішуємо, щоб цукор повністю розчинився.
5. Охолоджуємо шербет при кімнатній температурі, а коли охолоне - відправляємо в холодильник.
6. Перед подачею до столу переливаємо лимонний шербет в красивий графин або розливаємо по келихах, додаємо трохи льоду кубиками або крижану крихту.
Порада! Якщо Ваш шербет вийшов дуже концентрований, можна додати до нього холодну мінеральну воду або просто багато льоду.
Смачного!