Справжні поціновувачі хорошої кави знають, що потрібно ретельно відбирати не тільки зерна, але і воду, на якій буде готуватися цей напій. Неправильно обрана вода зможе зіпсувати каву навіть із зерен дуже дорогих і рідкісних сортів.
По-перше, треба знати, що каву краще всього готувати на воді з невисоким рівнем «жорсткості». Жорстка вода може істотно погіршити смак і аромат кави, тому вибирайте воду зі зниженою мінералізацією.
По-друге, не використовуйте воду з-під крана. Залишковий хлор, мікрочастинки іржі та органічних речовин не тільки шкідливі для вашого здоров’я, але і легко надають вишуканому напою огидний смак. Більш того, зайві речовини перешкоджають воді повністю вбирати в себе всі екстрактивні речовини із зерен, що не дозволить передати повний букет аромату і смаку кави.
По-третє, бажано використовувати для приготування кави свіжу холодну воду. Більшість кавоманів помічають, що смак кави змінюється в гіршу сторону, якщо його готувати з теплої, хоч і "відстояної" води.
По-четверте, не використовуйте дешеві фільтри для очищення води. Як би не хвалили фільтри за їх дешевизну і надійність, вони чисто фізично не здатні очистити воду від шкідливих домішок. Такі фільтри можна використовувати лише для додаткового очищення води, але в якості основного фільтра вони однозначно не підходять.
Найкращим виходом із ситуації буде використання хорошої бутильованої питної води. Саме з цєї води готують каву в кращих кавових закладах. Переваги бутильованої води полягають у тому, що Ви отримуєте чисту і свіжу воду, з потрібним вам рівнем мінералізації (жорсткості), що дозволить вам приготувати каву, не зіпсувавши її смаку та аромату.
ТМ "Червона Калина" є офіційним дистриб’ютором спеціально розробленої води для кави "Гірська Кришталева".
"Гірська Кришталева" - це від природи збалансована вода з оптимальним вмістом солей і мінералів. Видобута з найчистішої свердловини, відповідає усім світовим вимогам і стандартам виробництва питної води. Ми гарантуємо чудову якість та смак приготованих на цій воді напоїв, а також бездоганну роботу Ваших кавових машин.
Слідуючи таким нехитрим правилам, Ви зможете приготувати чудову каву, яка повністю вбере в себе аромат і смак зерен навіть найдорожчих сортів.