+38 (067) 743-23-43, +38 (050) 801-41-31, +38 (0362) 43-23-43, +38 (098) 25-79-410, +38 (050) 25-78-239, +38 (067) 743-23-43

У холодну погоду так хочеться закутатися у теплий плед і насолоджуватись смаком смачного зігріваючого напою. Ми підібрали для вас декілька напоїв, які зроблять вашу осінь теплішою.

Зігріваючі напої – це один зі способів створити навколо себе тепло та затишок. Це може бути чай або кава. Але є й багато інших смачних напоїв, які придумало людство для того,  щоб не тільки зігрітися, а й отримати максимум смакового задоволення. Рецептами саме таких напоїв, які можна приготувати на воді "Гірська Кришталева" від ТМ Краплинка, ми поділимося з вами сьогодні у цій статті.

Безалкогольний глінтвейнвідмінно зігріє вас хоч на гірськолижному курорті, хоч на роботі. А лимон, апельсин і яблука в його складі забезпечать організм такими необхідними взимку вітамінами.

Інгредієнти:

  • Сік червоного винограду - 3 склянки
  • Вода - 1 склянка
  • Апельсин - 2-3 шматочки
  • Лимон - 2-3 шматочки
  • Яблуко - 2-3 скибочки
  • Спеції (кориця, гвоздика, бадьян, кардамон, запашний перець) - за смаком.


Спосіб приготування: воду з соком нагріваємо на середньому вогні, додаємо фрукти і спеції (корицю, гвоздику, бадьян, кардамон, запашний перець) і дещо не доводимо все до кипіння. Даємо настоятися 5-7 хвилин і розливаємо по склянках, попередньо прикрасивши їх цедрою апельсина і лимона.


Пряний чай лате - чудовий солодкий гарячий напій з тонкими нотками кориці і кардамону, який обожнюють у всьому світі. Радимо додати трохи імбиру і мускатного горіха для ще більшого зігріваючого ефекту. За бажанням, для підсолоджування можна використовувати мед замість цукру.

Інгредієнти:

  • Вода – 2 склянки
  • Чорний чай – 3 пакетики
  • Кориця – 2 палички
  • Мускатний горіх – дрібка
  • Кардамон – 2 шт.
  • Гвоздика мелена – 0,25 ч. л.
  • Сухий імбир – 0,25 ч. л.
  • Цукор – 1-2 ст. л.
  • Молоко – 2,5 склянки.


Спосіб приготування: заваріть чорний чай кип’яченою гарячою водою "Гірська Кришталева" і дайте настоятися 5 хвилин. Перелийте чай в каструлю, додайте цукор, молоко і спеції. Доведіть до кипіння і відразу ж зніміть із вогню. Налийте чай у френч-прес або відфільтруйте спеції за допомогою ситечка.

Обліпиховий чай - це найкращий антидепресант. Це довели вчені. Також обліпиха має сильну протизапальну дію. А ще це надзвичайно смачно.

Інгредієнти:

  • Обліпиха – 150 г
  • Чорний чай – 2 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • Цукор – за смаком.


Спосіб приготування: ягоди обліпихи добре промити, 2/3 частини розімнути на пюре. У чайник покласти обліпихове пюре, решту ягід і чорний чай. Залити усе окропом, укутати і дати настоятися 10-15 хвилин. Готовий чай пролити через ситечко, додавши мед за смаком. Можете також готувати цей напій без додавання чорного чаю.

Журавлиновий пунш - напій, що готується на одній з найкорисніших ягід у світі, не тільки зігріє вас у негоду, а й буде чудовою профілактикою від застуди.

Інгредієнти:

  • Вода - 1,5 л
  • Перетерті ягоди журавлини - 1 склянка
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Сироп з бузини
  • Сік часточки лайма


Спосіб приготування: спочатку готуємо журавлиновий морс. На 1,5 літра води беремо склянку перетертих ягід журавлини і доводимо суміш до кипіння. Тримаємо на середньому вогні 5-10 хвилин, потім проціджуємо і додаємо цукор. Основа для пуншу готова! У склянку з теплим морсом додаємо сироп з бузини та сік часточки лайма. Прикрашаємо декількома ягодами журавлини.

Зігрівайтесь смачно разом з водою "Гірська Кришталева" від ТМ Краплинка та нехай ваша осінь буде теплою та затишною!