У холодну погоду так хочеться закутатися у теплий плед і насолоджуватись смаком смачного зігріваючого напою. Ми підібрали для вас декілька напоїв, які зроблять вашу осінь теплішою.
Зігріваючі напої – це один зі способів створити навколо себе тепло та затишок. Це може бути чай або кава. Але є й багато інших смачних напоїв, які придумало людство для того, щоб не тільки зігрітися, а й отримати максимум смакового задоволення. Рецептами саме таких напоїв, які можна приготувати на воді "Гірська Кришталева" від ТМ Краплинка, ми поділимося з вами сьогодні у цій статті.
Безалкогольний глінтвейн - відмінно зігріє вас хоч на гірськолижному курорті, хоч на роботі. А лимон, апельсин і яблука в його складі забезпечать організм такими необхідними взимку вітамінами.
Інгредієнти:
- Сік червоного винограду - 3 склянки
- Вода - 1 склянка
- Апельсин - 2-3 шматочки
- Лимон - 2-3 шматочки
- Яблуко - 2-3 скибочки
- Спеції (кориця, гвоздика, бадьян, кардамон, запашний перець) - за смаком.
Спосіб приготування: воду з соком нагріваємо на середньому вогні, додаємо фрукти і спеції (корицю, гвоздику, бадьян, кардамон, запашний перець) і дещо не доводимо все до кипіння. Даємо настоятися 5-7 хвилин і розливаємо по склянках, попередньо прикрасивши їх цедрою апельсина і лимона.
Пряний чай лате - чудовий солодкий гарячий напій з тонкими нотками кориці і кардамону, який обожнюють у всьому світі. Радимо додати трохи імбиру і мускатного горіха для ще більшого зігріваючого ефекту. За бажанням, для підсолоджування можна використовувати мед замість цукру.
Інгредієнти:
- Вода – 2 склянки
- Чорний чай – 3 пакетики
- Кориця – 2 палички
- Мускатний горіх – дрібка
- Кардамон – 2 шт.
- Гвоздика мелена – 0,25 ч. л.
- Сухий імбир – 0,25 ч. л.
- Цукор – 1-2 ст. л.
- Молоко – 2,5 склянки.
Спосіб приготування: заваріть чорний чай кип’яченою гарячою водою "Гірська Кришталева" і дайте настоятися 5 хвилин. Перелийте чай в каструлю, додайте цукор, молоко і спеції. Доведіть до кипіння і відразу ж зніміть із вогню. Налийте чай у френч-прес або відфільтруйте спеції за допомогою ситечка.
Обліпиховий чай - це найкращий антидепресант. Це довели вчені. Також обліпиха має сильну протизапальну дію. А ще це надзвичайно смачно.
Інгредієнти:
- Обліпиха – 150 г
- Чорний чай – 2 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Вода – 500 мл
- Цукор – за смаком.
Спосіб приготування: ягоди обліпихи добре промити, 2/3 частини розімнути на пюре. У чайник покласти обліпихове пюре, решту ягід і чорний чай. Залити усе окропом, укутати і дати настоятися 10-15 хвилин. Готовий чай пролити через ситечко, додавши мед за смаком. Можете також готувати цей напій без додавання чорного чаю.
Журавлиновий пунш - напій, що готується на одній з найкорисніших ягід у світі, не тільки зігріє вас у негоду, а й буде чудовою профілактикою від застуди.
Інгредієнти:
- Вода - 1,5 л
- Перетерті ягоди журавлини - 1 склянка
- Цукор - 1/2 склянки
- Сироп з бузини
- Сік часточки лайма
Спосіб приготування: спочатку готуємо журавлиновий морс. На 1,5 літра води беремо склянку перетертих ягід журавлини і доводимо суміш до кипіння. Тримаємо на середньому вогні 5-10 хвилин, потім проціджуємо і додаємо цукор. Основа для пуншу готова! У склянку з теплим морсом додаємо сироп з бузини та сік часточки лайма. Прикрашаємо декількома ягодами журавлини.
Зігрівайтесь смачно разом з водою "Гірська Кришталева" від ТМ Краплинка та нехай ваша осінь буде теплою та затишною!